Du hanterar personalliggaren och produkter kopplade till din arbetsplats i webbtjänsten Infobric Ease. Via webbtjänsten kan du eller personer som du gett behörighet bland annat ansluta och konfigurera de enheter som ska användas för att registrera närvaro, administrera personalliggaren och ta fram underlag till Skatteverket.

Starta arbetsplats i Infobric Ease

För att starta din arbetsplats i Infobric Ease skickar du in uppgifter om ditt byggprojekt och anger vilka personer som ska ha platsadministratörs- och/eller konfiguratörsrättigheter för arbetsplatsen. Varje användare får en egen inloggning till webbtjänsten. När din arbetsplats är startad i Infobric Ease skickar vi information om användarnamn och lösenord till dig och de personer som du eventuellt angett som platsadministratör och konfiguratör via e-post. Efter att vi mottagit en fullständig och korrekt ifylld arbetsplatsdokumentation, påbörjas hanteringen av arbetsplatsen inom två arbetsdagar.

STARTA ARBETSPLATS!

Vill du själv starta upp dina arbetsplatser?

Som avtalskund hos oss kan du själv starta upp nya arbetsplatser i Infobric Ease.

BLI KUND NU!

Har du inte fått inloggningsuppgifter?

Kontakta oss på support@infobric.se om du inte fått mejlen med dina inloggningsuppgifter.