Lagen gällande elektroniska personalliggare i byggbranschen började gälla den 1 januari 2016. Efter ett halvår med mjukare behandling, införde Skatteverket tuffare tag mot de byggarbetsplatser som slarvat med personalliggarna efter den 1 juli i år. Följer man inte lagen blir man bestraffad med kontrollavgifter.

– Det har funnits grund för avgift vid nio av tio kontrollbesök, säger Conny Svensson, rikssamordnare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Med anledning av detta har Installatörsföretagen tagit fram en FAQ-film (vanliga frågor) som har till syfte att besvara de frågor som vi upplever att ni har. Svaren i filmen är korta och kärnfulla. Önskar ni mer information om en specifik fråga finner ni dessa i sin helhet här på webben.

Följande frågor besvarar vi i filmen

– klicka på länken nedan för att komma till respektive fråga direkt:

Är det ytterligare någon fråga du önskar svar på?
Skicka ett mail till info@installatorsforetagen.se och ange ”Personalliggare” i ämnesraden.